Letní tábor 1998. Křižanov.

Foto týdne ~ 22. února 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů

Fotografie z tábora 1998 

Tento letní tábor se konal již podruhé nedaleko Křižanova . Na táborovou výpravu jsme vyrazili na pohraniční pevnosti a u Boudy stálo toto vojenské vizidlo, které jsme hned využili k památné fotografii. Na fotografii vidíme tehdejší kmenové čepice, které jsme ještě dlouho používali, než se většina z nich zatoulala neznámo kam !

Mezi účastníky výpravy najdeme také naši slavnou Mimi, Wyominga, Skaniataria, Číňana, Sokola, Tateyopaha a malého Pštrose, který se k Šavanům tehdy přidal. Dodnes jej vidíme na některých akcích pořádaných naším kmenem.

Mičkinikwa

Indiánská moudrost.

Sněmovní roucho.

Lesní brigáda

Foto týdne ~ 15. února 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů

Začátkem roku 1990 náš kmen vstupuje do skautské organizace Junák a to hned ve třech registrovaných oddílech a to vlčata -5. oddíl, skauti jako 3. oddíl a starší jako 4. oddíl roverů . Abychom si vydělali nějakou korunu vedení kmene naplánovalo lesní brigádu a tak jsme první týden o prázdninách pracovali v lese a pak vyrazili na dalších 14 dní na tábor. Nebylo to jen tak si na nové teepee vydělat, ale jinak to tehdy nešlo.

Byli jsme ubytováni na staré lesácké budově a vařila nám tady paní Janů - Ocáskova mamka. Mezi brigádníky jsme zde měli i Zdeňka Davida, který k nám přihlásil svého syna Dana, který později  získal přezdívku Sokol.

Mezi staršími tam najdete Mičkinikwu, Komára, Chlupa, Marvina, Termita, ale také  aktivního Zdeňka Smrčku / oldskaut 95. klubu / .

Mezi menšími vlčaty  tam máme dlouholeté členy  kmene jako Žabáka, Číňana, Foxe, Veverčáka, Sokola . 

Mikčinikwa


Deník - zápisník.

1. Župní sjezd. Zábřeh 1938.

TRUHLA pokladů ~ 15. února 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů

Javorová nažka, Leden 2016.

Malebnost ve skautském, má mnohé výhody. Aneb, foto týdne.

Foto týdne ~ 7. února 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů

Již včera mi psali ohledně fotek na našich stránkách , je bezva, že je zvládáme vkládat tak rychle. 

Snímek týdne : 

Tato fotografie zachycuje období kmene 1997 - 2005, kdy jsme na podzim vyráželi na srazy oddílů , které pořádá dodnes Tábornický oddíl BVÚ Ostrava . V jednom roce  se nám dokonce  skoro podařilo vyhrát a v tak elitní sestavě ostravských oddílů to byl velký úspěch .

Na fotografii vidíme držet kmenový prapor, bojovníka bratra:Sběratele

v zadní řadě máme  Stopaře, Ohieysu, Tarzana,Kanapimu, Dráčka, Bédu, v přední pak Mlčíma, Plamínka, Mauglího, Broučka, Vulpesa, Netopýra 

To byla velmi silná skladba  , která si tehdy odvezla několik pěkných cen z mezioddílových soutěží. Vždyť na Srazech tehdy bylo běžně na 400 až 500 účastníků za širokého okolí Ostravy .

Určitě jste si nezapomněli všimnout tehdejší kmenové čepice - tehdy jsme je nosili všichni a byla to  fakt síla :-))))

Řádná krojovanost byla dodržována  a tak by bylo třeba se dnes nad krojem  pořádně zamyslet !

Mičkinikwa

SURIKATINO NOVÉ ROUCHO.

SURIKATINO NOVÉ ROUCHO 

Jsou orlí pera , které si neplní každý a ušít si své sněmovní roucho není jen tak. Vanata Surikata to dokázala a já jsem její roucho i pro vás čtenáře našich stránek vyfotil. Surikata za něj získala také bonus body do Javorové nažky , ale hlavně malebnost našeho sněmu bude zase větší. Sněm s číslem 100 se nezadržitelně blíží. 

Mičkinikwa

 

 

 

Fotogalerie ~ 6. února 2016 ~ 0 komentářů ~ 92 fotek

Archív

Prázdniny a já.

1%
80%
3%
16%

Obsah stránek je tvořen z materiálu kmene Shawnee.

Tvůrci stránek, Mičkinikwa, Condor.

V případě zájmu o náš oddíl. kontaktujte:

733 741 619 

mickinikwa@seznam.cz

Slavomír Václavský - Mičkinikwa

Děkujeme všem, našim příznivcům za podporu.