Na Devětsilu.

Foto týdne ~ 29. března 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů

Sněmoviště  Na Devětsilu.

Pomalu končí anketa, ve které jste dávali svůj hlas. Suveréně vede 100 sněm kmene Shawnee a myslím si, že zaslouženě. Ostatní akce se jistě budou opakovat, ale ten náš stýýýýýý sněm už nikdy.

Ve svém archívu jsem našel  fotografii z nejslavnějšího sněmoviště zábřežských kmenů Čerokí a Šavanů. Tato fotografie byla vyfocena v roce 1986 a i přes nepřízeň počasí se nakonec sněm konal. Na tomto posvátném místě bylo zažehnuto mnoho ohňů z uhlíků vigílistů a do společenství Midewiwwinu tak vstoupilo mnoho waganedů a šamanů mnoha kmenů.

Prvenství tohoto místa  podtrhuje také to, že právě zde se konal první sněm kmene Čerokí / jaro 1982/, na kterém byl přítomen také šaman Lelašikah a já jako 17 letý bojovník požádal o svá první 4 OP. Byl to úžasný okamžik a tak bratře a sestro neváhej a splň si nejedno orlí pero, aby jsi i ty mohl na slavném stém sněmu zažádat u udělení, právě třeba  šamana Lelašikaha, který přislíbil svoji účast.

Mikčinikwa


 

Sigiho narozeniny - II.

Sigiho narozeniny - I.

Vlajka kmene Shawnee.

TRUHLA pokladů ~ 21. března 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů

Stará vlajka Třetího oddílů Zábřeh - Severáci , kterou nosili hoši pod vedením bratra Sigiho . Nyní je uložena v truhle pokladů.

Mičkinikwa


Fotogalerie ~ 19. března 2016 ~ 1 komentář ~ 83 fotek

Lakrosová aktivita.

Fotogalerie ~ 18. března 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů


Každý druhý čtvrtek se ve Zvoli v sokolovně nebo na hřišti koná lakrosová aktivita. Hra indiánů, která se v Čechách prosadila díky skautským tábornickým oddílům se pokouší prosadit i do programu našeho kmene.

Generace Šavanů od jeho založení se této hře věnovali, ale naše generace se chce  pokusit o velký návrat. Na listopad tohoto roku jsme vyhlásili dětský turnaj lakrosu a tak uvidíme, jak nám to půjde. Zatím jsme skutečně na začátku:-) Více v příspěvku pro Březovou kůru.

Mičkinikwa


Fotogalerie ~ 16. března 2016 ~ 1 komentář ~ 62 fotek

Cesta po Velké řece.

VZPOMÍNKA NA NAŠI PRVNÍ ARÉNU 2015.

Bude tomu za 5 týdnu rok co jsme pro naše přátele z různých oddílů a kamarády kmene uspořádali první paintbbal klání týmů.

Viz fotogalerie na našich stránkách.

Děkujeme oddílu Hvězda severu za pěkné video z této akce a protože se blíží již třetí velké klání  za účasti Hrabovských panterů, Cheerokee team  Zábřeh , Starých pák Shawnee- Ksigudan, Psích vojáků  Shawnee, Delawaree Bludov, Zvolských Tata mama, Kamarádů Šumperk a Highlandrs Zábřeh - tak vám je předkládáme na našich stránkách.   

Huaaaaa

Mičkinikwa  

Fotogalerie ~ 12. března 2016 ~ 0 komentářů ~ 26 fotek

Rodová aktivita družiny MEDVĚDŮ.

Javorová nažka - našich Světlušek a Vlčat, v měsíc hladu - Únor 2016.

Zvadlo na LAKROS !

První trénink Lakrosu.

Březová kůra, č.245.

Březová kůra ~ 7. března 2016 ~ trvalý odkaz ~ 0 komentářů
  • 21 příspevků: 
  • Archív

    Prázdniny a já.

    1%
    80%
    3%
    16%

    Obsah stránek je tvořen z materiálu kmene Shawnee.

    Tvůrci stránek, Mičkinikwa, Condor.

    V případě zájmu o náš oddíl. kontaktujte:

    733 741 619 

    mickinikwa@seznam.cz

    Slavomír Václavský - Mičkinikwa

    Děkujeme všem, našim příznivcům za podporu.